Lorenz Konrad - Rozmawiał z bydlątkami, ptakami i rybami [Audiobook PL] [mp3@32kbps]seeders: 6
leechers: 0
Lorenz Konrad - Rozmawiał z bydlątkami, ptakami i rybami [Audiobook PL] [mp3@32kbps] (Size: 126.66 MB)
Description
rozmiar: 126 MB
Czas: 6 godz. 1 min. Zawartość archiwum RAR: plik .mp3 Jakość: 32kb/s Wersja językowa: polska Czyta: Adam Biedrzycki Jestem przyrodnikiem, nie artystą. Dlatego też nie pozwolę sobie na żadną swobodę i "stylizacje". Poza tym uważam, że swoboda nie jest konieczna, wystarczy raczej, podobnie jak w pracach ściśle naukowych, opierać się na faktach, by odkryć przed czytelnikiem piękno zwierzęcia. Albowiem prawdy przyrody ożywionej mają w sobie urzekające i budzące szacunek piękno i jeszcze bardziej zachwycają, gdy zgłębiamy ich tajemnice oraz osobliwości. Badania nad zachowaniem się zwierząt wymagają tak wielkiej przyjacielskiej zażyłości z żywym stworzeniem, a także nadludzkiej cierpliwości obserwatora, że nie wystarczyło samo teoretyczne zainteresowanie zwierzęciem, by wytrwać w pracy; potrzebna była także miłość, dzięki której w zachowaniu się człowieka i zwierzęcia potrafiłem dostrzec coś pokrewnego, co wcześniej tylko przeczuwałem. Sharing Widget |